8 hetes bélflóra regeneráló program £49.99

Gyakran puffadsz? Gyakran fáj a hasad? Gyakran érzed úgy, hogy nehézkes az emésztés? Gyakran fázol meg vagy kapsz el egy-egy kisebb fertőzést? Vannak megmagyarázhatatlan bőrproblémáid? Gyakran veszed észre, hogy ködös a gondolkodásodnehéz a koncentrációAlvásproblémáid vannak? Vizesedsz? Számos ételintoleranciád van? Vannak olyan tüneteid, amik tápanyaghiányra utalnak, holott egészségesen és változatosan eszel?

Description

Ezek fennállása esetén elképzelhető, hogy a bélflóra (mikrobiom) nem megfelelő állapota a ludas vagy emésztőrendszeri/felszívódási problémák állnak a háttérben. Ebben az esetben biztos vagyok benne, hogy ez a program a segítségedre lesz!


A program alkalmas diagnosztizált IBS, IBD, SIBO és Crohn betegség fennállása esetén is, rendszeres orvosi kontroll mellett.


Mielőtt rágugliznál valami kamu „bélregeneráló” kúrára, diétára vagy termékre, inkább gondolkozz el valódi életmódváltáson, amikor a szükséges táplálkozási intervenciókkal egyidőben az életmódtényezőket is pozitív irányba változtatod!


Ezek az életmódtényezők:

  • az alvási szokások,
  • a stresszmenedzsment,
  • a káros szenvedélyekhez való hozzáállás,
  • a folyadékfogyasztás,
  • a fizikai aktivitás,
  • az emberi kapcsolatok
  • és a mentális egészség.


Ez a program ezeket mind érinti, hiszen amikor a tested működését, állapotát (és kinézetét) akarod megváltoztatni, akkor a „mit és mennyit egyek?” kérdés a megoldásnak csak a töredék részét fedi le!


A program célja nem feltétlenül a teljes gyógyulás, hiszen, ha a fennálló kondíciód súlyosabb (pl. Chron betegség esetén) vagy több tényezős, akkor ennyi idő alatt, orvosi konzultáció nélkül ezt felelőtlenség lenne megígérni, illetve bizonyos gyógyszerek (pl. protonpumpagátlók, hormonális fogamzásgátlók) szedése is visszafoghatja az eredményeket, egy esetleges antiobiotikum kúra pedig akár teljesen eredménytelenné teheti az erőfeszítéseket. A program valódi célja a tünetek mérséklése/minimalizálása, a számodra kritikus alapanyagok kiszűrése és a tested reakcióinak mélyebb megismerése. Az eredmények és az érezhető javulás egyes embereknél akár napok alatt jelentkezhet, míg másoknak csak néhány hét elteltével.

MIÉRT FONTOS AZ OPTIMÁLIS BÉLFLÓRA?


A mikrobiom állapota a test egészének működésére hatással van! Nem csak az emésztésben és a tápanyagok felszívódásában van szerepe, hanem az immunrendszer működésében, a hormonműködésben is és a testkompozcióhoz is jelentős köze van. Optimális mikrobiom nélkül nincs se egészség, se regeneráció, se zsírvesztés, se építkezés (új sejtek, izmok...). Az emberi szervezetben MINDEN MINDENNEL összefüggésben van és kölcsönösen hatnak egymásra az egyes rendszerek!


A PROGRAM FÉLÉPÍTÉSE ÉS MINTAÉTRENDJE


Konkrét tényekkel és egy kis elmélettel kezdünk majd, de ez ne ijesszen meg! Utána következnek a gyakorlati tanácsok ételcsoportonként, azt követően pedig a mintaétrended táblázata, az ételopciók részletezése és az ajánlott ételkészítési alapelvek. Végül pedig hasznos tanácsokat, a gyakran felmerülő kérdéseket és az azokra adott válaszaimat olvashatod. Bízom benne, hogy mire a dokumentum végére érsz majd, világossá válik számodra, hogy min kellene változtatnod a mikrobiom regenerációja és az emésztési problémáid mérséklése érdekében!


A 8 hetes bélflóra regeneráló program mintaétrendje az alacsony FODMAP étrendre épül. Az alacsony FODMAP étrend önmagában is képes a bélflóra regenerációjára, de ebben a programban én ezt extra tippekkel és trükkökkel egészítettem ki a mikrobiom egyensúlyának elérése és az emésztés optimalizálása érdekében.


Az alacsony FODMAP étrend egy ún. eliminációs eljáráson alapul, amikor egy időre kiiktatunk minden olyan alapanyagok és ételt, ami problémás lehet, közben megtámogatjuk a regenerációt és idővel lassan, fokozatosan, strukturáltan és meghatározott sorrendben visszavezetjük az elhagyott, kritikus alapanyagokat és ételeket. Legalábbis azokat, amik az egészséges életmód részei lehetnek. Általánosságban az alacsony FODMAP étrend 50-75%-kal csökkenti a tünetek súlyosságát, valamint elősegíti az életminőség javulását az étrend után, hosszabb távon is!


A módszerrel javíthatók olyan kondíciók tünetei és állapota, mint a különböző, krónikus emésztőrendszeri betegségek vagy felszívódási zavarok. Akár egyes intoleranciák jelenléte is jelentősen gyengíthető (pl. laktózintolerancia vagy gluténérzékenység).


Ebben a 8 hetes programban az elimináció 6 hetet fog igénybe venni, ami közben megkezdődik a mikrobiom regenerációja, majd az utolsó 2 hétben a kedvező bélflóra kialakításán lesz a hangsúly egyes prebiotikus ételek visszavezetése segítségével.


A 6 hetes elimináció alatt a mintaétrend CSAK alacsony FODMAP tartalmú ételeket tartalmaz. A programmal csak akkor lehet jelentős eredményt (állapotjavulást, tünetmentességet) elérni, ha az első 6 hét során semmiképpen, de ideális esetben a teljes 8 hét alatt nem csúsznak be csalóétkezések, amik a regenerációt felboríthatják! Tehát a program 100%-os követése alapfeltétele a pozitív változások észlelésének.


Az első néhány hétben elképzelhető, hogy le fog rólad menni néhány kiló a visszatartott víz és a salakanyagok kiürülése miatt (attól függően, hogy eddig mennyire ettél kedvezőtlenül), de NEM a zsírvesztésen/fogyáson van a hangsúly ebben a programban. Éppen ezért mennyiségeket sem tartalmaz a mintaétrend, hiszen a szükséges mennyiségek személyre szabottak: függnek az életkortól, a nemtől, a magasságtól, a testsúlytól, a testkompozíciótól (zsír-izom aránytól), az aktivitástól, az egészségügyi állapottól, a korábbi étrendtől és még sorolhatnám. De adok tanácsokat, amik alapján a számodra szükséges mennyiségeket meg tudod majd határozni. Grammok méregetését a program nem igényli.


A program és a mintaétrend megalkotásakor egészségügyi szempontokat is figyelembe vettem, így előfordul, hogy egy alapanyag alacsony FODMAP tartalmú, ám mégis a kerülendő alapanyagok listájába került, mert nem járul hozzá az általános egészségi állapot javításához! A program elsősorban proaktív, így arról fog szólni, hogy mit egyél és mit csinálj, ahelyett, hogy arra fókuszálna, hogy mit NE!


A programnak és a regeneráció megvalósulásának szerves részét képezik az egyszerre pre- és probiotikus hatású Herbaferm cseppek, amikről itt tudsz bővebben olvasni: www.perjeskinga.com/herbaferm 


Ha esetedben emésztési/felszívódási panaszok és intoleranciák nem állnak fent, vagy csak időszakosan jelentkeznek, akkor nem ajánlott ezt a programot követni VAGY esetleg csak a program második részét (az utolsó 2 hetet) követni néhány héten át.


A programhoz tartozik egy zárt, Facebook csoport, ahol megoszthatod a tapasztalataidat a többi résztvevővel és segíthetitek egymást. A csoportnak a 8 hét lejárta után is tagja maradhatsz!


A program regisztrált dietetikus bevonásával és jóváhagyásával készült!


A programot egy nyomtatható, PDF formátumú e-book tartalmazza, ami a vásárlás és letöltés után örökké a tied marad.


A dokumentum 46 oldalas és bármilyen okos eszközről könnyen olvasható.


Ára: 49.99GBP


A program nem helyettesíti a rendszeres orvosi kontrollt és nem írja felül az orvos utasításait. A programban leírtak csak saját felelősségre alkalmazhatók!

A program nem alkalmas hisztamin intolerancia fennállása esetén!


A letölthető dokumentumot a vásárlás pillanatától eléred a profil-ajándékok menüpont alatt, a csomag edzéstervet nem tartalmaz!


Vásárlás