Back In Shape Again Prenatal 3. trimester £99.00

A várandósság 3 trimesztere egy nagyon izgalmas és fontos időperiódus. A babavárás következtében az édesanya szervezete olyan átalakuláson megy keresztül, melyek speciális szempontok szerint kialakított edzésprogramok alkalmazását igénylik. Ez a mozgásprogram figyelembe veszi ezen időszakasz sajátosságait, segítségével a nagy napot megelőző három hónapban is aktív maradhatsz, tanulhatsz a testedről és hatékonyan készülhetsz a szülésre, valamint az azt követő időszakra. 

Description

A várandósság utolsó 3 hónapja nagyon értékes időszak a nők életében. Tudatos odafigyeléssel, az életszakasz különleges szempontjainak betartásával roppant sokat segíthetnek önmaguknak, kisbabájuknak és biztosíthatják azt, hogy a szülés egy kölcsönösen harmonikus élmény legyen valamint, hogy az ezt követő időszakban testi problémák, diszbalanszok ne nehezítsék és terheljék az új életüket. 

A 3. trimeszteres edzésnek célja véletlenül sem a sportteljesítmény, az egyéni rekordok megdöntése, óriási súlyok emelése, vagy a nagyon magas intenzitású mozgás. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a szülés egy fizikailag megterhelő esemény, amire aktívan érdemes készülni. Az edzésnek ebben az időszakban már jólesőnek kell lennie, olyannak, mely után jól érzed magad, elfáradsz, de ez a fáradtság jól esik és jobban érzed magad tőle, mint az edzés előtt. 


A várandósság alatti edzés nem más, mint a női test tisztelete, annak támogatása és karbantartása.


- Egyrészt az édesanya testének statikai, testtartásbeli változásai miatt, a korrekciós edzésprogram alkalmazása roppant fontos annak érdekében, hogy a fájdalom- és probléma mentes legyen a babavárás utolsó trimeszter. 

- Továbbá ez a szakasz tekinthető a szülés erőpróbájára való felkészülésnek is. Maga a szülés eseménye egy olyan fizikai erőpróba a nők számára, melynek teljesítése és megélésének minősége nagyban függ az édesanya fizikai terhelhetőségétől. Az erre való felkészülés a 3. trimeszteres edzésprogram egyik fő fókuszpontja. 

- Valamint ebben a periódusban már megalapozásra kerülhetnek azok a képességek is, melyek a szülést követően segítik és támogatják majd az édesanyát regenerációjában, a szülést követő felépülésben. 


A mozgásprogrammal lehetőséged van aktívnak maradni, úgy erősödni, hogy közben a mindennapok kihívásaira készülsz, tudatosan mozogni és szem előtt tartani a rád váró próbatételt, a szülést. Az edzések során nem csak átmozgatod a tested, de megtanulsz befelé figyelni, megismered a tested működését, és megtanulod, hogyan tudsz rövid időn belül erőt gyűjteni egy következő terhelésre. Tudjuk, hogy a várandósság egy mérföldköve a szülés, mely eseményre érdemes aktívan (is) készülni, így az ott tapasztalt terhelés már ismerős lesz testünk számára. Viszont a szülést követő időszakról sem szabad megfeledkeznünk, hisz ott is igazi próbatételek várnak ránk, melyekre érdemes előre készülni, így a szülést követő időszak könnyebb, a felépülés gyorsabb lehet majd. 


Az edzések minimális eszközigényűek. Szükséged lesz kézisúlyzóra (2-5kg-ig bármilyen megfelel, ami épp kéznél van); fitnessz szalagra, és minibandre, puhább labdára (vagy keményebb párnára); jógatéglára (vagy kis fellépőre), valamint egy székre.Vásárlás