30 éves kor felett évente elveszíted az izmaid 3-5%-át, ha nem erősítesz! by Sasa

30 éves kor felett évente elveszíted az izmaid 3-5%-át, ha nem erősítesz!

Posted on 2020-05-25 14:26


Ha nem mozogsz idővel izmot fogsz veszíteni. Egyrészt para, mert az izmaid nagyon sok kalóriát használnak fel, akkor is, amikor épp ezt a posztot olvasod. Kell nekik az energia a megmaradásért, plusz, ha jól meg is dolgoztattad őket, akkor kell a regenerálódáshoz is. 


Ha csökken az izmok mennyisége, akkor csökken a felhasznált kalória mennyisége is. Mi történik ilyenkor a feleslegesen bevitt mennyiséggel? Megy a zsírraktárakba és  ennek köszönheted majd a nem túl csodás alakodat a strandon. 


Lehet, hogy a súlyod semmit nem fog változni, csak az izom lesz rajtad kevesebb, viszont már ezzel is azt éred el, hogy elhízottnak fogsz számítani. Nem azért, mert olyan eszeveszetten "nehéz" lennél a rajtad lévő felesleg miatt, itt az arányok fognak számítani. Arányaiban sok a zsír és kevés az izom. 


Nagyjából 30 korodtól, ha nem sportolsz, akkor évente az izmaid 3-5%-ától szabadulhatsz meg. Történik mindez azért, mert a tested nem fog megtartani feleslegesen egy nagy fogyasztót. Márpedig az izom az! Sok kalóriát igényel, de ha nem veszed hasznát, ha nincs edzés, akkor nincs is rá szükség. Ha erre még rányomsz egy monoton, hosszútávon végzett állóképességi edzést, akkor adsz a szarnak egy pofont és támogatod a még gyorsabb izomvesztést. Miért? Mert a tested a monoton állóképességi sporthoz fog alkalmazkodni, ott akar jól és hatékonyan teljesíteni, márpedig ott a jelentős izomtömeg hátráltató tényező. Mintha felvennél egy 10 kilós súlymellényt és azt kellene cipelni. Belassulsz, hamarabb fáradsz, nem bírsz annyit teljesíteni. Te is minél gyorsabban meg akarsz szabadulni tőle. Pont, mint a tested az izmoktól.


A rendszeres erősítő edzés növeli a csontsűrűséget, segít megakadályozni az izomvesztést, akár még növelheted is az izomtömeged, javítja a vérkeringést, jobb tartást ad, ellenállóbbá tesz a sérülések ellen. 


Zsírt akarsz veszíteni? Erősíts!

Jobb alakot akarsz? Erősíts!


Ennyire egyszerű!


Az, hogy erősítés milyen formáját választod már részletkérdés, de mindenképp meg kell dolgoztatni az izmaidat.


Sasa


Fotó: AdobeStock