6 dolog, ami felemészti az energiáidat by Sasa

6 dolog, ami felemészti az energiáidat

Posted on 2020-09-25 08:42


6 egyszerű dolog, amin tudsz változtatni, amiről te döntesz!


1️⃣ Állandóan a közösségi médián lógsz!
Tök jó, de ez nem a te életed és nem feltétlen fog motiválni vagy előre vinni az életben, ha folyton azon kattogsz, hogy a másik mennyivel jobban néz ki, mennyivel sikeresebb, mint te. Főleg, hogy egyszer sem biztos, hogy jobban néz ki vagy sikeresebb, egyszerűen csak azt próbálja mutatni magáról. Én pl. az elmúlt hetekben csináltam egy nagytakarítást és kb 400 embert követtem ki instán. Helyettük bekövettem pár olyan oldalt, amik a céljaimban inkább motiválnak és ötletet adnak. Így, ha már tényleg a kezembe kerül a telefon, legalább hasznos tartalmat fogok találni.

2️⃣ Negatív emberekkel veszed körül magad.
Az emberek nagy része semmit nem ért el az életében és csak a túlélésre játszik. Te nem! Többet, jobbat akarsz, van egy célod, amit el akarsz érni. Nem kellenek azok az emberek az életedbe, akiktől csak azt hallod, hogy miért nem fog sikerülni, akik a saját félelmükkel próbálnak téged is visszahúzni.

3️⃣Túlgondolás
A dolgok 99%-ban nem olyan komplikáltak, mint elsőre gondolnád. Sokszor tényleg a legegyszerűbb válasz a helyes! Nem kell valaminek 100%osan tökéletesnek lennie, hogy elindulhass vele. Elég, ha használhatóan tökéletes. A többit majd ráérsz fejleszteni később.
Pro tipp: nagyon nem mindegy, hogy szerinted nélkülözhetetlen valami vagy a vevők szerint az. A kettő nem mindig egyezik. Lehet, hogy amit te annak tartasz, azt nem fogják tudni értékelni, de rengeteg időt, pénzt és energiát emészt fel. Míg egy apró változtatás baromi boldoggá teszi őket és neked csak 20 perc munkát jelentett!

4️⃣ Kialvatlanság
A rendszeres kevés alvás brutálisan csökkenteni fogja a produktivitásodat, ráadásul hordozza magában az elhízás kockázatát is! Márpedig, ha terveid és céljaid vannak, akkor nem kockáztathatod meg, hogy amiatt ne tudj teljesíteni, mert kialvatlan vagy.
Csináltak egy tesztet, amikor fáradt sofőrök teljesítményét vetették össze alkoholt fogyasztott sofőrök teljesítményével. A kialvatlan sofőr ugyanúgy teljesített, mint az, aki megivott 2-3 sört. Romlott a reakció idő, rosszabbul mérték fel a lehetőségeket, többet hibáztak.

5️⃣ Gyorskaján élsz
Sok embert ismerek, aki azt mondja, hogy nincs ideje enni, mert "sok a dolga", ezért mindig valami gyorsétterembe tér be egy menüre.
Ha nem minőségi ételt fogyasztasz, akkor nem várhatod el a testedtől, hogy minőségi teljesítményt nyújtson. Mintha a kocsidba étolajat öntenél motorolaj helyett, mert olaj ez is és az is, akkor biztos jó.

6️⃣ Állandóan a múlton rágódsz
Szép volt, jó volt, elmúlt! Tudom, az emberek imádják a régen minden jobb volt szöveget, lehet, hogy te is. Az ragad a múltban, aki túl buta tanulni, aki képtelen fejlődni. Mert őket megrémíti az ismeretlen jövő. De baszki, rengeteg lehetőséget tartogat a világ, csak ki kell használni!

Sasa