6 dolog, amit kontrolálhatsz by Sasa

6 dolog, amit kontrolálhatsz

Posted on 2020-10-06 11:51


Volt már szó 6 dologról, ami felemészti az energiáidat, most nézzünk 6 dolgot, amit kontrolálni tudsz!


1️⃣ A hozzáállásod a dolgokhoz

Lehet mérgelődni a politikán, az emberek hülyeségein, de ezek nagyrészt olyan dolgok, amik nem viszik előre az életed. Foglalkozz azzal, ami tényleg támogat a céljaid elérésében és kezd el tudatosan kizárni az összes többi haszontalan dolgot. 

Vagy mondhatnám azt is, hogy te döntöd el, hogy a pohár félig tele vagy félig üres. Minden attól függ, hogy te hogyan állsz hozzá!

2️⃣ Az ismerősök

Bár ez sokaknak érzékeny téma, mert szeretik sok emberrel körülvenni magukat, de ha már mindenképp társaságra vágysz, akkor olyan emberek legyenek körülötted, akik támogatnak a céljaid elérésében. Ne te legyél a legokosabb, legtehetségesebb ember a csapatban, mert akkor nem fognak húzni magukkal! Olyanokkal vedd körbe magad, akiktől tanulhatsz. A legjobb az egészben tudatosan dönthetsz arról, hogy valakit szeretnél-e a környezetedben látni vagy nem. 

3️⃣ A szokásaid

A szokásaid lehetnek időrabló dolgok, mint pl. a közösségi média oldalak céltalan görgetése, a hírek állandó nézése, de lehetnek hasznosak is, mint pl. az olvasás, a tanulás. Arisztotelész is megmondta: Az vagy, amit újra és újra teszel. A kiválóság tehát nem tett, hanem szokás!

Azt tartják, hogy ha egy új dolgot akarsz bevezetni, akkor 21 napig kell kitartóan csinálni és onnantól már szokássá válik. 21 nap! Ennyi idő alatt akár meg is tudod változtatni a szokásaidat. 

4️⃣ A munka mennyisége

Nem sokat és keményen kell dolgozni, hanem okosan és hatékonyan kell! Csak rajtad áll, hogy hogyan állsz a munkához. Ha pénzt akarsz keresni, akkor ideje a hatékonyságra helyezni a fókuszt, ha meg akarsz szakadni a munkában, akkor csak csináld még keményebben!

5️⃣ Elégedettség

Vannak emberek, akik örök elégedetlenek, azért nem lépnek, mert nincs itt a megfelelő pillanat, mert amit kitaláltak még nem tökéletes. A helyzet az, hogy soha nem lesz elég pénzed, soha nem lesz tökéletes az időzítés és soha nem lesz elég tökéletes, amit kitaláltál. Amint elkezdesz vele komolyabban foglalkozni, látni fogod, hogy min lehetne még fejleszteni, mivel elégedettek, mivel elégedetlenek. Lehet, hogy ezek sokszor nem is lesznek összhangban azzal, amit te elképzeltél eredetileg. Kár azon görcsölni, hogy lehetne jobb vagy lehetne másképp. Semmi nem tart örökké!

6️⃣ A fizikumod

Csak rajtad áll, hogy mit hozol ki a testedből, mennyire leszel egészséges, mennyire fog minden csúcsra járatva tökéletesen működni annak érdekében, hogy a céljaidban támogasson. Hozd ki magadból a legtöbbet!

Egyéni paraméterek alapján tervezett edzésprogramok, életmód és táplálkozási tanácsadás:

https://beyondthemotion.com/personal-training-plan


Sasa