6 szokás, amik elengedhetetlenek a kudarchoz by Sasa

6 szokás, amik elengedhetetlenek a kudarchoz

Posted on 2021-01-23 22:21


Ha leírnék 6 szokást, ami a sikerhez kell, nem ütne akkorát, mintha 6 olyan szokást, ami a kudarchoz és a sikertelenséghez kell. Neked melyik van meg a 6-ból?


  • Mindig a komfortzónádban maradsz

Teljesen mindegy, hogy edzés, táplálkozás vagy üzlet, amíg biztonsági játékot játszol, addig nem fogsz jó eredményeket produkálni. Úgy nem lehet sikert elérni, hogy csak azt vagy hajlandó megtenni, ami elég kényelmes. A jó eredmények a komfortzónád határán túl jönnek!


  • Túl sok netflix

Oké, lehet, hogy az HBO GO itthon menőbb, mert szinkronos, de a lényegen nem változtat. A sorozatok, a filmek könnyen hosszú időre a tv elé tudnak szögezni. Valljuk be, hogy a “nincs időm” kifogás mögött sok esetben, jó pár óra TV is szerepel, amit ha nem is teljesen kiiktatva, de erősen redukálva, bőven elég időt lehet felszabadítani ahhoz, hogy tudsz dolgozni akár a saját ötleteiden, akár lesz időd egy 30 perces edzést beiktatni.


  • A megfelelő pillanatra vársz

Nincs olyan jövőbeni pillanat, ami megfelelőbb lenne, mint a most! Változtatni szeretnél? Jobb fizikai kondíciót akarsz? Elindítanál egy saját vállalkozást? Akkor hajrá! Állj neki és kezdj el dolgozni azon, hogy ez megvalósuljon! 


  • Mindent túlgondolsz

Ez kicsit kapcsolódik a 3. ponthoz. Túlkomplikálod a dolgokat és csak a tökéletes megoldással vagy hajlandó beérni. Amíg ez nincs meg, addig nem indulsz el. Figyi! Nem kell mindennek tökéletesnek lenni. Elég, ha csak megfelelő! Majd útközben javítasz rajta!


  • Nincs elég pihenő

Tök jó, ha elkap a vágy, hogy változtass, de időt kell szánni a pihenésre is! Edzés esetén, ha csak az edzéseket tolod, de nem adsz elég időt a testednek a regenerálódásra, akkor túledzed magad. Munka esetén ez a kiégésben fog jelentkezni. Mindkettő olyan, ami hosszabb időre vet vissza és kényszerpihenőt igényel. Egyszerűbb, ha időről-időre adsz magadnak egy kis kimenőt és lazítasz, hogy a szervezetednek legyen ideje rendezni a sorokat. 


  • Túl sok videojáték

Ahogyan a sorozat nézés, a céltalan netezés, a videojáték is egyfajta menekülés. Van, aki sokat alszik épp azért, mert addig sem kell a problémákkal foglalkozni. Ezzel viszont csak azt éred el, hogy a nap végére bűntudatod lesz, mert valójában nem vagy hülye, te is tudod, hogy egy újabb napot csesztél el az életedből, ami semmit nem adott hozzá a terveidhez. 


Sasa