Edzés, táplálkozás, pihenés! by Sasa

Edzés, táplálkozás, pihenés!

Posted on 2020-11-08 20:07


Ha ezek rendben vannak, akkor nagy baj nem lehet! De az a helyzet, hogy lakosság nagy részénél pont ezek nincsenek rendben. Épp ezért rohadt nagy a baj!


Nem csak a mostani vírus szitura nézve, hanem úgy alapból is.


Az emberek nem igazán mozognak. Fájdalomcsillapító gélek, krémek, izomhúzódásra jó tabletták. Okkal ezek teszik ki a reklámblokkok nagy részét a tv-ben. 


A "nincs időm" és az "én egész nap mozgok" még mindig vezetik a kifogások listáját. Az "én egész nap mozgok" a kedvencem, mert minimális logikát igényelne csak, hogy csórikám lássa, hogy lófaszra nem elég az ő egész napos szaladgálása, hiszen, ha érne valamit, akkor már régen formában lenne. De nincs!


Az emberek természetesnek veszik, hogy fáj a válluk, a derekuk, a térdük, hogy 30 felett már kezdődő emberi roncsként élik az életüket. 


A táplálkozást hagyjuk is, több a tévhit és a hülye elképzelés, mint a valós, tudományon alapuló megközelítés.

Senki nem akar lemondani semmiről. Az emberek nagy része alkoholista. Ezen nem csak azt kell érteni, aki merev részegre issza magát minden nap, hanem azokat is, akiknek minden este ott van a kezében a borospohár vagy az üveg sör, mert az a napi levezetés része. 


A reklámok másik fele egyébként arról szól, hogy ha bezabáltál és puffadsz, akkor kapj be egy tablettát és gyorsan elmúlik, aztán lehet folytatni a kajálást. 


Pihenés. Ez egy összetett téma! Több oldalról tud megborulni a dolog. 


Ha keveset pihensz: túlzásba viszed az edzést és a munkát, akkor jön a kiégés. Sok poszt volt róla, van videóm is erről a youtube-on, szóval nem mennék bele jobban. 


Alvási rutin: A legtöbben nagyon keveset alszanak, mert éjszaka még sorozatokat néznek, telefont nyomkodnak, de az életüket nem ehhez igazították és reggel kelni kell és melóba menni. 


Stresszkezelés: ha nem tudsz kikapcsolni, nem fogsz tudni pihenni sem. Egyébként az edzés nagyon hasznos abból a szempontból, hogy megtanítja az agyadnak kezelni a stresszt. Mondhatni, hogy miközben edzed a tested, közben edzed az agyad is, hogy jobban reagáljon a stresszes helyzetekre. 


Légzés: ez inkább Lakatos Péter asztala, de röviden, ha úgy horkolsz éjszaka, hogy attól még a szomszéd szobában sem lehet aludni, akkor kurva nagy bajban vagy! 


Nekünk francia bulldogunk van. A túltenyésztett fajta alapjáraton is röfög állandóan, ha alszik, akkor meg bármit csinálnak vele akkor horkol. Amikor látják Chiát, akkor szokták mondani, hogy "jaj, biztos olyan cukin röfög, meg horkol"... Mondom mindig, hogy szerencsére nem, mert nem egy túltenyésztett kutya szerencsétlen és egyébként sem cuki a hörgés, meg a horkolás, mert szegény állat fullad, nem kap normálisan levegőt.


A legtöbb ember olyan, mint a bulldog. Nem kap levegőt, ha alszik, nem tud levegőt venni, ha fel kell menni a lépcsőn és ettől kifullad. Érdekes, hogy maguknál ezt a két dolgot nem tartják cukinak. 


De vissza az elejére!


Edzés. Táplálkozás. Pihenés. 


Ha ezek rendben lennének, az nem csak abban mutatkozna meg, hogy jobb testű embereket látnál a strandon. Ez látszódna abban is, hogy a munkában milyen teljesítményt tudnak nyújtani. Jobban tudnának teljesíteni, ami jobb pozíciót és több pénzt jelentene hosszútávon. Mert ez a 3 dolog kihat az agyi kapacitásra is!


Sasa