Közösségépítés by Sasa

Közösségépítés

Posted on 2021-01-22 17:15


Azok a termek és edzők, akik korábban a közösségépítésre is gondoltak, most könnyebben viselik a válságot. Persze, őket is megérinti, de nem annyira, mint azokat, akik csak egy utas bevételszerzésben gondolkodtak. 


Amikor a közösségépítéstől valamiért még mindig sokan idegenkednek, pedig az elmúlt 8-10 évben már bizonyítást nyert, hogy ez a mindennapok része és tervezni kell vele. 


Edzők közül nagyon sokan azt mondják, hogy ők nem bloggerek, ők nem tudnak posztokat írni. Meg kell tanulni! Véleményvezér vagy akár tetszik, akár nem. Hiszen van egy elképzelésed, ami alapján dolgozol a vendégeiddel, valahogy meggyőzöd őket arról, hogy téged válasszanak (ez már marketing is). Nem kell mást tenni, mint ezekről a dolgokról kommunikálni. 


Tipikus ellenkezős kifogás, “hozzánk nem olyan emberek járnak” vagy “a környékünkön nem olyanok a lehetőségek, mint egy nagyvárosban”.

Ez egy picit fogalmi zavar. Azt mutatja, hogy az illető a közösségépítést a saját mikro közösségében képzeli el. Az internet korában az, hogy egy Emirátusokban, USA-ban, Németországban élő ember tagja a közösségednek, már teljesen alapnak számít és még mindig ott tartunk, hogy magyarul kommunikálsz. A közösségépítés nem azt jelenti, hogy a helyi lakosokat összehozod minden héten egy közös bográcsozásra, hanem azt, hogy az azonos érdeklődésű embereket egy oldalon vagy csoportban összehozod. 


Az azonos érdeklődést edzők vagy termek esetén a sport, az életmód és az az egyedi megközelítés adja, ahogyan a problémák megoldását látod. Hogyan tanítasz meg egy guggolást? Mi a kedvenc gyakorlatod és miért? Milyen edzéstípusokat tartasz? Milyen megoldást tudsz kínálni egy ülő munkát végző, derékfájós kliensnek? A kérdések száma valójában végtelen, de ha nem is akarsz mindennel foglalkozni, egy idő után újra és újra rotálhatók. 


Azzal, hogy ezekről kommunikálsz a szakértői státuszodat fogod erősíteni. Teremként vagy edzőként, ez teljesen mindegy, de az emberekben elkezd kialakulni egyfajta bizalom irányodba, mert nálad megoldást találhatnak a problémájukra. 


Tévhit: “nehéz összeszedni sok követőt, kevés követővel pedig nincs értelme foglalkozni”. 


Tudok olyan oldalt, ahol pár száz követővel is képesek milliós bevételt csinálni és olyan oldal admint is láttam, akinek 100.000 feletti követőszáma volt és kiírta, hogy már recepciósnak is elmenne egy terembe, csak legyen valami munkája, mert kell a pénz. Nem a követők számán múlik, hogy mennyire sikeres egy oldal, ez csak egy szám. A lényeg, hogy mennyire tudod aktivizálni a követőidet, hogy azok mennyire bíznak benned és hogy te fel vagy-e készülve arra, hogy értékesíts nekik. 


Tévhit: “a Facebook halott, már az instán kell jelen lenni”, ugyanide “a Facebook korlátozza az elérést”. 

A Facebook egyáltalán nem halott. Más kérdés, hogy az emberek nagy része képtelen koncentrálni és egy kép görgetésénél tovább nem igazán köti le semmi a figyelmüket. Nem is ezt a réteget célunk meggyőzni, mert ők az összefüggéseket sem igazán fogják megérteni. 


A Facebook algoritmusa a felhasználói élményt tartja szem előtt. Ha egy posztnál megáll az illető, elolvassa, nyom rá egy reakciót és esetleg még kommentel is, akkor az egy jó poszt. Miért? Mert ezáltal az illető sok időt tölt az oldalon. A lényeg, hogy sok időt töltsenek az emberek az oldalon. Az egy soros motiváció idézet, ezért nem lesz menő hosszú távon, mert könnyen és gyorsan átpörgetik. 


Mennyire korlátoz a Facebook? Ne ossz meg baromságokat és nem fog! Röviden tömören ennyi! Ha edzőként vagy terem tulajdonosként az összeesküvés elméleteidet szeretnéd a nagyközönség elé tárni, akkor ne lepődj meg, ha idővel repül a tiltás. 


Idén lesz 11 éves az oldalam, egyetlen egyszer volt rajta 2 napos tiltás, mert egy szoborról készült képet meztelenség ábrázolásnak vett az algoritmus, ami viszont tiltott. Jelzem itt is elég volt írni a supportnak és nem kellett kivárnom a 2 napot. 


Az instagram menősége megkérdőjelezhető. Értékesíteni nem tudsz rajta és az algoritmus ott is akkor fog jónak tartani és előnyben részesíteni, ha megállnak a posztodnál. Ebből a szempontból jobb, ha galériát osztasz meg és lapozgatni kell a képek között. Még jobb, ha egy kis szöveget is teszel rá, mert idő elolvasni és ezzel az algoritmus úgy érzi, hogy jó a tartalmad. Itt is igaz, hogy kell interakció, komment és like, valamint ha sokan elmentik a tartalmat, akkor úgy érzi a rendszer, hogy ezt érdemes sok emberhez eljuttatni. 


Ahogy írtam, értékesíteni nem tudsz rajta. Szolgáltatást legalábbis nagyon nehéz, mert el kell érni egy bizonyos követő számot, hogy a story funkcióban bele tudd tenni a felhúzás lehetőségét, ami viszont egy külső oldalra fog navigálni… kicsit komplikált és 1000 emberből mondjuk 10 húzza fel.


Tévhit: “nehéz követőket szerezni” 

Még az elején érdemes megemlíteni, hogy például Instagram esetén felejtős a követő vásárlás, ki és bekövetéses módszerrel! Csinálják cégek a mai napig, de nagyon könnyen elveszítheted vele a fiókodat és egyáltalán nem kapsz releváns követőket. 


Releváns követőket jó tartalommal és rendszeres kommunikációval lehet szerezni!


Amikor valaki létrehoz egy oldalt, akkor első körben meghívja rá az ismerőseit. Azokat hívd meg rá, akiket ott szeretnél látni. A vendégeid, aztán kérd meg őket, hogy ha jónak találják a tartalmat, akkor osszák meg a posztot vagy az oldalt az ő ismerőseikkel és majd jönnek rá a megfelelő emberek. Inkább lassan, de releváns emberekkel növekedj, mint hirtelen legyen 2000 ember az oldaladon, akiket egyébként nem is érdekel igazán, hogy mi van ott, csak rányomtak, mert kérted. 


Ez akkor lesz igazán fontos, amikor elkezdesz hirdetni és elégedet a pénzed a követőkön, mert azoknak is meg fogja jeleníteni, akik egyáltalán nem számítanak célközönségnek. 


A hirdetés egy másik jó módszer! Érdemes áttanulmányozni a hirdetéskezelőt és megnézni, hogy milyen célcsoportokra tudsz hirdetni. Pár ezer forintért már megtalálhatod a számodra releváns embereket és eljuttathatod hozzájuk a hírt, hogy van egy oldalad és érdemes lenne téged követni. 


Teremként az oldalon való kommunikáció mellett érdemes létrehozni egy zárt csoportot is. A Facebook egyébként is hasznosabbnak értékeli azokat az oldalakat, ahol van csoport, amit az oldalad nevében hoztál létre és ha itt kommunikálsz, akkor “menőbb” leszel az algoritmus szemében. 


A zárt csoport tagságát lehet kötni például bizonyos összegű bérletvásárláshoz. Ha valaki vesz egy éves bérletet, akkor bekerül a VIP ügyfelek csoportjába, ahol rendszeresen kaphat hasznos infókat, egyedi tartalmakat, egyedi akciókat. 


Az emberek szeretnek egy “szűk csoporthoz” tartozni. Ha az ilyen ügyfeleket valamivel megkülönbözteted, gyorsabb beléptetés, VIP törölköző, egyedi póló, saját szekrény, akkor hanyatt lesznek esve és mindenki oda akar majd tartozni. Persze lehet limitálni, hogy évente hány új tagot vesztek be, garantáltan megdobja a éves bérlet eladásokat!


Mennyi munka?

Nyilván, ha nem vagy gyakorlott tartalomkészítő, akkor az elején nagyon sok! Tanulni kell! Viszont megéri, mert el tudsz kezdeni értékesíteni, el tudsz indítani online tanácsadást, amiért pénzt tudsz kérni. Ez idővel kinőheti magát egy sok százezres vagy milliós vállalkozássá is. Úgy, hogy mellette egyébként tudsz edzést is tartani. 


Viszont minden vállalkozás életében a legveszélyesebb szám az 1. Ha csak 1 szolgáltatásod van, ha egy helynek vagy kiszolgáltatva, akkor bármikor kihúzhatják alólad a talajt, ahogy tették is a mostani helyzetben. Egy jó közösséggel a hátad mögött már könnyebben maradsz életben és lehet, hogy nem kell a tartalékaidat felélni. 


Sasa