Nem az a gond, ha nem mozogsz, hanem hogy ebbe bele is halhatsz! by Sasa

Nem az a gond, ha nem mozogsz, hanem hogy ebbe bele is halhatsz!

Posted on 2020-06-01 10:57


Nem az a gond, hogy nem mozogsz, hanem az, hogy ebbe bele is halhatsz!

Sokaknak annyit jelent az életmódváltás, hogy koplalás, majd csaló nap, amikor végre lehet enni, meg barom sok kardió, mert az kell az a jó alakhoz szerintük. Mivel ezt kipróbálták 2-3 alkalommal és annak rendje és módja szerint belebuktak, úgy vannak vele, hogy ez nem nekik való és inkább nem csinálnak semmit.


Ha te is ott tartasz, hogy a fentebb írt dolgokkal próbálkozol és már a feladáson gondolkodsz, akkor szólok, hogy tévúton jársz!

Amit csinálsz, csak arra elég, hogy szétcseszd a tested. Ha most még nincs is semmi problémád, még 1-2 próbálkozás ilyen módszerekkel és lesz.

Onnantól már nem fogsz pénzt spórolni azzal, hogy nem szakembertől kértél tanácsot, mert vagyonokat fogsz elverni kezelésekre és speciális diétákra, csak hogy életben maradj.

Ha még idejében feladod és azt mondod, hogy neked ebből eleged van, majd mértéket tartasz, néha elmész kirándulni, akkor van egy újabb rossz hírem: ez nem fog működni!

A testednek szüksége van az edzésre, a rendszeres rekreáció jellegű fizikai aktivitásra, nyújtásra, erősítésre. Szüksége van megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozásra. Minőségileg és mennyiségileg megfelelő alvásra. Arra, hogy megfelelően tudja kezelni a stresszt.

Ehhez pedig az kell, hogy te tudatosan ne szarj bele mindenbe és ne próbáld meg szabotálni az életminőséged.

Tudatosság kell ahhoz, hogy a jobb opciót válaszd, ha kajáról van szó, tudatosság és kitartás kell ahhoz, hogy akkor is megcsináld az edzéseket, amikor semmi kedved hozzá, de csak ennyi hiányzik, mert nem vagy fáradt, nem vagy sérült, vagyis tudnád csinálni.

Kell hozzá IQ, mert ha nem fogod fel, hogy a mozgásszegény életmód hogy juttat a sírba, a rossz minőségű kaja, hogyan teszi tönkre szép lassan a tested, hogy az alváshiánnyal, vagy kialvatlanul vezetni, dolgozni, edzeni, olyan, mintha piásan állnál neki...szóval, amíg ezeket nem vagy képes felfogni, addig te menthetetlen vagy. Addig te nem élsz, csak próbálsz túlélni.

Vegetálsz egyik napról a másikra és ha esténként baromi boldog lehet, ha épp aznap nem történt semmi szar, ami annak lenne köszönhető, hogy milyen életmódot folytatsz.

Élhetnél úgyis, hogy nem vagy állandóan fáradt, nem vagy állandóan stresszel, hogy jól tudsz teljesíteni a munkában, hogy szellemileg csúcsra vagy járatva! De ehhez fel kell emelned a segged és tenni kell érte!

Neked elég, ha csak vegetálva éled az életed?


Sasa

Fotó: AdobeStock