Nem az a normális, ha szenvedsz! by Sasa

Nem az a normális, ha szenvedsz!

Posted on 2020-06-15 20:51


Kifulladsz, ha fel kell menni egy aluljáróból vagy felszaladni az első emeletre? Kapaszkodni kell a korlátba, ha lépcsőzöl? Nyáron lihegsz és izzadsz, pedig semmit nem csinálsz?


Az ok nagy eséllyel a mozgásszegény életmód és az ebből következő túlsúly lesz!

Bármilyen fájó, de ezen nem fog tudni más változtatni csakis te. Mégpedig úgy, hogy első lépésként bevállalsz valamit, amitől még szarabb lesz!

Nem fogom azt mondani, hogy könnyű lesz elkezdeni mozogni, főleg nem nagy súlyfelesleggel. De, ha azt tervezed, hogy egészséges értelembe véve "gyorsan" akarsz megszabadulni a feleslegtől, akkor sajna nincs más mód, minthogy elkezdesz mozogni. Mellette persze figyelsz a kajára is, de mozognod kell.

A tested tiltakozni fog ellene, de ha fejben kitartasz, akkor nagyon gyorsan javulni fog az állapotod.

Hidd el, hogy ha most megúsztad a fentebb leírt tünetekkel, akkor egy rohadt nagy mázlista vagy. De egyszer mindenkit elhagy a szerencséje. Benned pedig ott ketyeg a MOAB (Mother of All Bombs) 11 tonna TNT erejével és csak arra vár, hogy pusztítson.

A beüt a gebasz, akkor lesz itt minden a vérnyomás gondoktól, a hormon problémákon át, egészen a szervi panaszokig. Az lesz a szívás, mikor közlik, hogy rábasztál és most már egész életedet betegen és fájdalommal kell leélni. Te meg számolsz, hogy "hú baszki, csak 40 vagyok és jó lenne még minimum 30 év". Az igazi elkeseredés pedig ott jön majd, amikor realizálódik, hogy egyébként nincs hátra 30 éved, valamennyire minőséginek nevezhető életből is inkább csak 5-10 és utána nem az unokát nem tudod majd fagyizni vinni, mert nem fogsz tudni járni és nem lesz rá pénzed sem, mert a doki zsebébe kellett csúsztatni, kezelésre, gyógyszerre és az ezekhez elintézéséhez szükséges utazásra költesz. Ja és persze a váróban ülsz, ahol ritkán osztanak fagyit.

Mindezt miért? Mert te nem vagy hajlandó lemondani pár kedvenc kajáról és nem vagy hajlandó mozogni!

Pedig a jó élettől, attól, hogy mit tudnál kihozni magadból már most is fényévekre vagy.