Szuper lassú ismétlések by Sasa

Szuper lassú ismétlések

Posted on 2020-12-10 23:52


Van értelme a szuper lassú ismétléseknek, ha izomtömeget akarunk növelni?

Volt egy előadás, ahol a pasi közölte, hogy ő mindent csak szuper lassan végez, mert ezzel is csökkenteni akarja a stressz szintjét.Én annyira nem vagyok Buddha, hogy 2 ilyen sorozat után felcseszem magam agyilag, hogy haladjunk már. Viszont kíváncsi voltam a dolog értelmére ezen túl is. 


Szuper lassú ismétlések esetén, egy ismétlést jóval több, mint 10 másodperc alatt csinálsz meg. Próbáld ki, hogy elindítasz egy stoppert és mondjuk 15 másodperc alatt csinálj meg egy könyökhajlítást és nyújtást. Na, ez a szuper lassú tempó. 


Két kutatás volt, amiben azt vizsgálták, hogy ez vagy a normál tempó a célravezetőbb, ha izomtömeg növelés a cél.  Mindkét esetben izombiopsziával vizsgálták az eredményt. 


Az első esetben nem volt különbség, mondjuk nem is volt olyan túl lassú egyik kivitelezés sem. A 2 másodpercest hasonlították össze a 6 másodpercessel. 


A második esetben már tényleg szuper lassúra vették az ismétlést és 14 másodperc volt. Itt már jobban látható eredmények születtek, mégpedig a normál tempó jött ki győztesként, ha izomtömeg növelés a cél.


Ez persze nem azt jelenti, hogy végleg felejtsd el ezeket, természetesen bele lehet tenni ilyen ismétléseket is az edzéstervedbe, de csak erre alapozva jóval lassabban fogsz fejlődni. 


Online edzések

Egyéni paraméterek alapján tervezett edzésprogramok, életmód és táplálkozási tanácsadás


Sasa


Forrás: PMID = 22328004; 25601394