Újra és újra by Sasa

Újra és újra

Posted on 2020-09-30 13:26


Einstein szerint, ha újra és újra ugyanazt csinálod, de más eredményt vársz, akkor az az őrület legbiztosabb jele. 


Rengetegszer látom embereknél, hogy kipróbálnak valamit életmódváltás címén, ami bár valami időszakos eredményt hoz, de nem tartható, mert mondjuk túl drasztikus, így feladják. Visszakúsznak szép lassan a kilók, majd jön a gondolat, hogy újra változtatni kellene. Ahelyett, hogy valami jó módszerbe vágnának bele, megpróbálják ugyanazt, mert az már egyszer hozott eredményt. Nem számít, hogy nem tarthatót, nem számít, hogy kudarc lett a vége és ennek köszönhető a jelenlegi helyzet, ők azért belevágnak és remélik, hogy most más eredményt kapnak. 

Nem fognak! Ugyanúgy kudarc lesz a vége!

Ez mondjuk még a jobbik eset, de előfordul, hogy beindul a vezérhangya és azt gondolják, hogy csak az lehetett az oka, hogy nem adtak bele mindent. Ezért aztán még keményebben visszafogják a kaját, még keményebben tolják az edzést és ha tényleg együtt állnak a csillagok és mázlijuk van, akkor hamarabb adják fel, minthogy a testük jelezze, hogy ez nem jó. Ha átcsúsznak a vonalon, akkor a test kíméletlenül lecsap és jön valami sérülés, betegség, hormonális megborulás, csak azért, hogy észbe kapjon az ember és leálljon. 

Itt még általában visszafordítható a dolog, ha szakember segítségét kérik, de a legtöbben nem szokták. Inkább pihennek egy kicsit és újra megpróbálják. Csak most már nem annyira keményen. De még mindig ugyanazt, hiszen első alkalommal is működött, meg második alkalommal is, míg nem jött a sérülés...

Harmadik és századik alkalommal is ugyanúgy bukás lesz az, ami egyszer már bukás volt. Egyszerűbb elfogadni és tovább lépni, segítséget kérni és jó módszerrel dolgozni. Bár az elején befektetést igényel, de még mindig ez kerül hosszútávon a legkevesebbe!

Sasa

www.beyondthemotion.com