Zsírból izmot? by Sasa

Zsírból izmot?

Posted on 2020-12-09 00:16


Egy bestseller szerint volt egy pasi, aki képes volt a vizet borrá változtatni. Bele se merek gondolni, hogy mi lenne ma az emberek hitével, ha ezt úgyis megcsinálta volna, hogy a zsírt változtatja izommá. Az tuti, hogy ma mindenki mélyen vallásos lenne.


A helyzet az, hogy zsírból nem lesz izom és izomból sem lesz zsír. Bocsi! Biztos fájó ezt így olvasni, de ez az igazság. 


Kár attól parázni, hogy nagyobb súlyfelesleg van rajtad és ha elkezdesz sportolni, akkor majd izommá alakul és fúú, de baromi ronda leszel, mert nem leszel. Biztosan lesz olyan pont, amikor még a zsír nem tűnt el és alatta már kezd fejlődni az izom és ettől picit "vastagabbnak" tűnsz, de legyünk őszinték, eddig szimplán a zsírtól tűntél vastagabbnak. Ez ahhoz képest pozitív változás. 


Az egész tévhit valahonnan onnan indul, hogy pár testépítő, aki nagyobb izomtömeget pakolt magára, sérülés vagy a versenysport után elhízott. Ez szimplán annak is köszönhető, hogy a kaján nem változtattak és nem igazították a megváltozott aktivitási szinthez. 


Fordítva senki nem látott még olyat, hogy valaki nagyon kövér volt, elkezdett edzeni és hasán lévő zsír egyszer csak kockás hasizommá duzzadt volna, miközben a körméret ugyanakkora. 


De, ha egyszer egy városi legenda szárnyra kap, akkor az onnantól kiírhatatlan a köztudatból és minél inkább próbálkoznak vele, annál inkább hisznek benne az emberek. Lásd, káposztaleves kúra, 90 napos diéta, az örök élet kft termékei, mint fogyókúrás és egészséges csodaszerek :D :D :D (ez mondjuk a világ legjobb vicce) és hasonló baromságok.


Fogadd el, hogy két különböző szövetről van szó, az egyik zsírszövet, a másik meg izomszövet. Nem lehet őket kedvedre cserélgetni. A világ legkönnyebb dolga lenne úgy izmot építeni, hogy előtte bezabálunk pár sajtburgert :)


Sasa