Egyéni paraméterek alapján tervezett edzésprogramok, életmód és táplálkozási tanácsadás

Hogyan működik az edzés online/virtuális edzővel?


Egy személyi edzővel együtt dolgozni remekül hangzik, de lehet, hogy ez számodra nem opció. Lehet, hogy nem fér bele a költségvetésbe. Lehet, hogy nem találtok mindkettőtök számára megfelelő, szabad időpontot vagy előfordulhat az is, hogy inkább otthon szeretnél edzeni. 


Amikor 5 évvel ezelőtt belevágtam az online/virtuális edzések készítésébe, akkor az volt a fő motiváció, hogy olyan embereknek tudjak edzést tartani, akiknek nincs lehetősége teremben edzeni. Egy nagyobb városból, ahol szinte minden sarkon van edzőterem, nehéz elképzelni, hogy vannak olyan helyek, ahol nincs terem a közelben. Arról nem is beszélve, hogy sokaknak nem fér bele a keretbe, hogy 8-10.000 forintért bérletet vegyenek egy terembe, majd még alkalmanként újabb 3-5000 forintot fizessenek személyi edzésre, mindent heti 2-3 alkalommal + az útiköltség…


Az online edzés nem mindenkinek való és nem is áll meg ott a történet, hogy zárt csoportban/Zoom-on/Skype-on live edzést tartunk.


Hogyan működik a személyre szabott online edzés nálam?


Jelentkezésnél kitöltesz egy kérdőívet, megadod a kért adatokat, megcsinálod a fitt tesztet és a lehető legpontosabban megfogalmazod a céljaidat. Ez nagy segítség abban, hogy a lehető legjobban személyre tudjam szabni a programodat.


Ha kérdőív, eszközök, célok, sérülések esetén van kérdés, akkor ezeket egyeztetjük. Fizetés csak azután jön, hogy már mindent letisztáztunk és úgy ítélem meg, hogy tudok segíteni a céljaid elérésében. 


Fizetés után viszont 24 órán belül lehetőséged lesz elkezdeni az edzést. Itt természetesen rugalmasan tudom kezelni, ha lesznek olyan napok, amikor nem tudsz edzeni, esetleg azt is, ha van olyan edzés (pl. box), amit nem akarsz lemondani a program idejére. Ebben az esetben úgy állítom össze az edzést, hogy ezt is belekalkulálom. 


VIP program esetén az edzésterv mellé egyéni paraméterek alapján tervezett életmód és táplálkozási tanácsadást is kapsz. Ebben az esetben ki kell tölteni egy kifejezetten erre fókuszáló kérdőívet. Az életmód és táplálkozási tanácsadás is 100%-ban személyre szabott, nem dolgozunk sablonokkal.


Az edzést el tudod kezdeni már a fizetést követi nap, amennyiben úgy döntesz, hogy nem várod meg az életmód és táplálkozási tanácsadás anyagát. (Fizetés után tudunk időpontot adni.)


Meggyőztél, kezdjük! 


Az online személyi edzés előnyei:


- Olcsóbb, mint személyi edzővel edzeni. Ha csak a 3 hónapos edzésterv árából indulunk ki, ami 150 GBP (kb. 60.500 HUF), akkor az legolcsóbb 3000 forintos/alkalmas személyi edzéssel számolva is 20 alkalomra lenne elég. Ebben még nem lenne benne a mondjuk 8000 forinttal számolt terembérlet. Ebben az esetben már csak 17.5 edzés marad, ez maximum 6 hét, hetente 3 alkalommal. Ebben a rendszerben viszont 12 hétre kapsz edzésterveket, általában 4-5 nap.


- Folyamatos támogatás. Egyéni programosként bármikor kérdezhet e-mail-ben. VIP programosként pedig élethosszig tartó tagságot kapsz a zárt Facebook csoportunkba, ahol szintén felteheted a kérdéseidet. Természetesen nem csak a program ideje alatt.


- Rugalmas. Személyi edzés esetén, ha az utolsó pillanatban közbejön valami, akkor megeshet, hogy elbukod az alkalmat és a pénzt is. Itt, ha valami közbejön, akkor egyszerűen megcseréled a következő pihenőnapot az edzéssel és máris meg van oldva a probléma. Közbejött egy üzleti út vagy betegség? A program során lehetőség van az ilyen előre nem látható események esetén egyszer hosszabbítást kérni. Hogy ez 1 nap vagy 10 nap csak rajtad áll, amennyire szükséged van. 


Jelentkezem a VIP programra!


Milyen hátránya lehet az online edzésnek?

Nem állok ott melletted. Ha neked arra van szükséged, hogy valaki végig ott álljon melletted, ha csak akkor csinálod meg az edzésmunkát, ha valaki felügyel, akkor az online edzés nem neked való!


Egyéni paraméterek alapján tervezett edzésprogramok + életmód és táplálkozási tanácsadás (12 hetes VIP program): 300 GBP

Egyéni paraméterek alapján tervezett edzésprogramok (12 hét): 150 GBP


Néhány visszajelzés azoktól, akik már végigcsináltak velünk egy programot:


“Nagyon elégedett vagyok az elmúlt 3 hónap munkájával, nagyon kemény gyerek lett belőlem.
Feltétlenül megérte belevágni, nagyon örülök, hogy elkezdtem. A megterhelés nem volt mindig egyforma, néha úgy éreztem, hogy viszonylag könnyen megy, máskor meg az életemért küzdöttem edzés közben. Igyekeztem mindig kitartó lenni, és akkor is megcsinálni minden gyakorlatot, amikor már nagyon nehezen ment.
 
A program előtt számomra főleg a táplálkozási terv volt a fontos, és az edzés inkább csak egy „ajándék” volt mellé, de így utólag már jobban örülök az edzésnek, és szerintem a hatása is nagyobb volt (ezt Kingának ne mondd el légyszi).
 
Bár tudom, hogy Te különösebben nem támogatod a futást, de én nagyon szeretem. Ez talán kicsit más is, mint a hosszabb táv, ahogy írtam, én mostanában ismerkedem az atlétikával ( 200 és 400 métert próbálok futni). Bár több szakember mondta nekem, hogy ebben a korban (42) ennek már semmi értelme, ha fiatal korban nem edzettem erre, és nem erősítettem meg a megfelelő izmokat, ízületeket, akkor ez most már nem fog menni. Nem leszek robbanékony, illetve nem fogok gyorsulni.
 
Az elmúlt három hónapban viszont rengeteget erősödtek a lábaim, fenékizmaim, törzsizmaim, aminek köszönhetően 4 másodpercet javítottam 200 méteren. A mostani időmmel már 5. lettem volna az idei korosztályos országos atlétikai bajnokságon, ami szerintem elég menő, figyelembe véve, hogy az ott indulók többsége 20-25 éve csinálja ezt a jellegű edzést. Sajnos mostanában nem rendeznek versenyt, pedig szívesen kipróbálnám magam.
 
Szóval kérdésedre válaszolva, igen, sokkal közelebb kerültem a céljaimhoz.” - Krisztián (3 hónap VIP program)


“Mindenképpen megérte belevágni. Ez a hónap kicsit gyengébb lett, kilóban 2kg ment le, a centiket még nem mértem, de a ruháimon úgy érzem nem fogok csalódni :-) Összességében teljesen elégedett vagyok az eredménnyel, szépen haladok a célom felé és most már a környezetem is észreveszi rajtam a változásokat. :-) Ez nagyon jó érzés.” - Adrienn (3 hónap VIP program)


"Szia Sasa,


Bátran kijelenthetem, hogy az elmúlt év legjobb döntésé voltál Te es Kinga. Jelentősen változott a mindennapjaim minősége, nincs folytonos depi, mar nem jelent problémát ételt előkészíteni (nem rég fogyasztottam el az általam készített humusz adagom) es az edzést is többnyire energiával tele kezdem. Sokszor szerettem volna mar belekezdeni az életmódváltásba ezek előtt, de mindig feladtam pillanatok alatt. Ma reggel amikor felkeltem lapos hassal, (nemhogy lapos, szép tónusos, latom az izmaimat) szuper érzéssel töltött el, hogy végre megcsináltam. Pedig nem toltam teljes gőz erővel ezt bevallom, de csinálom es fejlődők tovább. Nagyon elvezem a videóidat, annyira jó hogy végig csinálod te is es rengeteget számít, hogy az elején voltak olyan videók, ahol elmondod mikor mire kell figyelni. Bevontam pár hete egy edzésbe a páromat, kíváncsi volt mit csinálok mar olyan régóta es azonnal észrevettem amikor rosszul tartotta magát, úgyhogy szépen felvágtam a mar elsajátított tudásommal es kijavítottam. 😄 Talán apróságok, de nagyon menőnek ereztem magam. Ja, es 3-4 napig szidott...engem is es téged is olyan izomláza volt. Haha


Érdekességképp, tegnap mertem magam es 55,5 kg voltam. 62-64 között mozogtam amikor eldöntöttem, hogy végre megkereslek Titeket. Súlyban nem rengeteg, de nem is volt akkora túlsúlyom, es tudom nem a kg-ok számítanak igazan. Azért jó érzés volt látni, főleg, hogy hajlamos vagyok rá, hogy megfeledkezzem róla hogyan is ereztem magam amikor kezdtem es néha elégedetlenkedem. De ez is csak arra ösztönöz, hogy csináljam tovább, szóval igen, szeretnem folytatni. "- Barbi


“Szia! 


A first step+a 2x3 hónap egyéni edzésterv eredménye nálam -20 kg!  (És sok centi, de azt nem írtam fel az elején, csak a ruháimon látom.) Most van egy erős "megcsináltam" érzésem, ami amúgy nagyon kellett mert a tegnapi energy step+core kifogott rajtam a 25.percben (konkrétan nem tudtam végigcsinálni). 


Következő cél a július végéig leadott következő 20 kg. Most csak a feliratkozásból, de ha megakadok úgyis szólok. Köszönöm nektek a segítséget!


107 kilóval kezdtem, azt hittem meg sem fogok tudni mozdulni. Viszont hatalmas motivációt adott a first step overweight. Amúgy a 4.gyerekem születésekor voltam utoljára ennyi kiló. És ma pontosan 20 kilóval vagyok könnyebb :) Hihetetlen érzés! Ezt amúgy tényleg csak az érti, aki volt már nagyon dagadt (bár kevesebb ilyen ember lenne és akkor nem kéne szembesülni a "meddig akarod ezt csinálni" meg a "tiszta hülye vagy hogy így kínzod magad" megjegyzésekkel)


Sasa, Kinga, nagyon jól csináljátok, és csináljátok is  még sokáig! Egy kegyetlen, de megugorható mércét állítottatok, és ez nagyon jó.  Nekem mindenképp :) “ - Zsuzsanna (VIP program, 6 hónap)


"Kedves Kinga és Sasa!

Bocsánat, hogy csak most írom meg a múlt hétre ígért beszámolómat, de sajnos kicsit alábecsültem az egyik beadandómat és többet kellett ülnöm rajta.

Először is, nagyon hálás vagyok Nektek, ezt még ezerszer fogom elmondani az elkövetkező hónapokban, években, de tényleg úgy érzem, hogy esélyt kaptam általatok egy sokkal jobb életre.


Kezdem az életmódváltással; bár tudtam, hogy Kinga nem egy kétoldalas “ezt egyél” “ezt ne egyél” tervet fog küldeni, de amit kaptam az meg az elképzeléseimet is felülmúlta. Imádom, hogy minden részletesen el van magyarázva, mit, miért, miért ennyit stb. Kinyomtattam és azóta hozzám van nőve, lehet lassan újra kell nyomtatnom, mert egy kicsit megviselte az állandó lapozgatás, de tényleg számomra ez olyan, mint egy szent útmutatás. A legelső naptól kezdve tartom az adagokat, ahogy elkezdtem egyszer sem néztem vissza. Mivel én elég maximalista vagyok, nálam nem volt átmeneti időszak, pedig Kinga külön felhívta a figyelmem arra, hogy vannak dolgok, amiket lassabban illesszek be, de őszintén, úgy voltam vele, ha már csinálom, akkor tényleg az elejétől kezdve jól szeretném csinálni. Ennek következtében az első egy-két hétben volt részem borzalmas fejfájásban, kemény hangulatingadozásban és puffadásban is. Ez számomra mind érthető volt, azelőtt a napi fel l -1l folyadékom is kólából és energiaitalból állt, vizet ki tudja mikor ittam utoljára, pláne 3.5l-t, plusz a zöldségek sem voltak nagyon jelen az életemben.


Aztán kb a 3. hétre álltam be, egyik nap felkeltem es nem volt hasam, na jó korántsem olyan szép lapos, mint Kingáé vagy Sasa által megosztott modelleké, de igazán meglepődtem.


Sokkal energetikusabb lettem, már nincs szükségem délutáni szundira, pedig azelőtt létezni nem tudtam nélküle, pozitívabb lettem az élet minden területén. És ami a legérdekesebb, egyáltalán nem hiányzik semmi. Az étrendem olyan szuper, hogy egyszer sem voltam éhes, mióta elkezdtem, abszolút kielégíti minden igényemet és semmi nem hiányzik a régi dolgaim közül.


Kinga részletes leírása a saját tananyagomat is érthetővé teszi, hisz az egyetemen elég sok anatómiai dolgot tanulok-Kinga lassan taníthatnál
😊.

Egyedül az alvásomon kell még javítanom, most azon kísérletezgetek, hogyan tudnák mielőbb elaludni.


Természetesen átolvastam az erről szóló e-book-ot, ami nálam sokat segített, de sokkal inkább az esti rutinnal van baj, hisz egyetem ás gyerekek mellett csak este tudok melózni, így 1 óra előtt ritkán jutok ágyba, de már dolgozom a megoldáson, nem adom fel, általában a 6 óra alvás megvan, meg egy-két órát kéne valahogy hozzáraknom.


Edzés -az első pár alkalommal már a bemelegítésnél haldokoltam, férjem mondta, hogy ilyenkor mindig gondoljak arra, hogy ezt a sok szar kajának és életmódnak köszönhetem, amit eddig éltünk (Ő az overweight programra van előfizetve és nemsokára VIP-s lesz).


Időről-időre viszont egyre jobban mentek (mennek) a dolgok, persze még mindig nem mindig tudom Sasa tempóját tartani, néha le is állok pár másodpercre, de már egyre ritkábban. Edzésnél odafigyelek, hogy ne csak akkor kezdjek neki, amikor épp annyi időm van csak, hanem legalább egy órát adok neki, nem tart addig, de párszor leállítom a videót, ha valami nem megy gyakorolgatom, pózba állítom magam stb.


Előfordul, hogy nincs kedvem edzeni, ilyenkor virtuálisan fenékbe rúgatom magam Sasa valamelyik írásával és elszégyellve magam rohanok is edzeni, a másik forgatókönyv, hogy az agyam el kezdi sorolni az indokokat, hogy miért ne edzek és mielőtt hallgatnék rá ,gyorsan felállok ás elkezdem. Egyébként imádom az edzéseket, onnantól, hogy már elkezdtem sosincs egy negatív gondolatom, szeretem érezni az izmaimat, ahogy fejlődnek, meg az izomlázat is élvezem. Volt olyan, hogy épp írni készültem a program leader-nek az egyetemen, hogy inkább halasztok, mert nem igazan jön be az online oktatás, de előtte elmentem edzeni, aztán visszaültem az íróasztalhoz és úgy voltam vele, hogy igenis menni fog, sőt, az első diplomával meg a PhD-t is hozzám vágják😁.


A masszőröm is mondta, hogy látja, hogy jó edzőm van, hisz mar egyáltalán nem merevek az izmaim, mint régebben voltak.

És Így a végére írnék pár számadatot; az egy hónap alatt 9kg-t fogytam, 4.2 kg zsírt vesztettem, a cm-et nem tudom, mert nemrég kezdtem el írni őket, de mar esnek le a nadrágaim, főleg a fenekem, combom es hasam lett kisebb.


Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett az írásom, de amúgy egy könyvet tudnék írni arról, hogy milyen halas vagyok, és mennyit segítettetek. Köszönöm szépen meg egyszer.


Szép napot Nektek!😊😘" - E.A. (VIP program, 30. nap)


“Szia!


Összességében elégedett vagyok az edzéstervvel 😊 Voltak olyan napok, amikor csak lestem, mert kb 10 perc után "kipurcantam". :D

Az nagyon tetszik, hogy nem vesz el sok időt, mégis hatékony. “ Kitti (VIP program, 60 nap)


"Hála Istennek és Nektek sikeresen zártam az előző évet! Nagyon hálás vagyok Nektek!  


Az életmódváltással rengeteg mindent kaptam. Az egyik legfőbb célom az volt, hogy egészségügyisként ne csak beszéljek az egészséges életmódról, hanem követhető  példát is adjak a pácienseimnek. Általatok értettem meg azt is, hogy ahhoz, hogy az élet más területein eredményeket érjek el, ahhoz igenis szűkségem van arra, hogy én magam is egészséges és fitt legyek. Már lassan 3 hónapja, hogy újra van bokám, azelőtt egy nagy bumpszli volt csak a helyén🤦🏽‍♀️. 


Megszerettem a hosszú sétákat, és a család is meglepődik sokszor, hogy már nem pár száz méterrel hátrébb kullogok, hanem általában én vezetem a csapatot. Emellett kb. 2 hónapja, hogy az asztma inhalátorom érintetlenül fekszik az asztalon, holott alap esetben télen naponta többször kellett használnom. 


Újra elkezdtem ruhákat nézegetni, pedig jópár éve ezt mindig kínszenvedésnek éltem meg, hisz akármit vettem meg, sosem állt rajtam úgy, ahogy a próbababán vagy modellen (nem is értem miért😂). Viszont, most már egyre jobban mutatnak rajtam és ez a jövőben csak javulni fog.


2021-re nincsenek nagy terveim, elengedtem az anyagi nagyra törési  vágyaimat, hisz az csak egy extra stresszforrás számomra, viszont amíg mindketten egyetemre járunk esélytelen, hogy változzon ezzel kapcsolatban bármi is. Szeretnék viszont többet kirándulni, hegyeket mászni, élvezni a nyaralások hosszú sétáit, keményebben edzeni és mindent beleadni a tanulmányaimba. Magyarul olyan terveim vannak, amik nem csak egy évet tesznek élvezhetővé, de az egész életemet előrébb viszik.


Még egyszer hálás köszönet Nektek, még egy jópár évig biztos nem szabadultok meg tőlem😂. Úgy gondolom nem csak nekem, de rengeteg sorstársamnak Vagytok Ti a példaképei és nagy szűkségünk van Rátok!


Köszönöm még egyszer és teljes szívemből kívánom, hogy 2021 minden percében legyetek nagyon boldogok!❤️" -

E.M (VIP program, 90 nap)


"Szia Sasa,


Igen, igen és igen. 😁

Nagyon jó volt a harmadik hónap is. Voltak jóleső edzések, de volt  a kedvenc gyilkolós videókból is. 😊


Szeretném elmondani, hogy nekem sokkal több volt ez a három hónap. (Lehet kisregény lesz, bocsi 🙈)


2019 nekem nagyon jó év volt és nagy tervekkel és lendülettel indultam neki a 2020-as évnek, aztán márciusban pofán vert az idei valóság. Parkoló pályára került a munkahelyem, én itthon ragadtam, a párom pedig innen 10ezer km-re a közös terveinkkel. Hónapokig tartott elfogadni, hogy ez még eltarthat jó sokáig, úgyhogy ezerrel kezdtem dolgozni fejben, hogy ne önsajnálat meg depresszió legyen a vége. Aztán eldöntöttem, hogy akkor már full önzőbe fejezem be az évet és csak magammal foglalkozok. És itt jöttetek Ti. 😊


Kimondhatatlanul örülök, hogy nem egy “fogyiprogramba” fulladt a próbálkozásom, hanem tényleg életmód váltás  lett belőle. Most  először sikerült továbblépnem a számok bűvöletén és nem a centik miatt aggódni, hanem a változtatásra koncentrálni.


Rengeteget tanultam az elmúlt három hónapban Tőletek és úgy érzem szép apránként sikerült felépítenem a biztos alapokat.


Mostanra sokkal kiegyensúlyozottabb és türelmesebb vagyok, mint korábban. Sokkal könnyebben tudok a sok 💩 helyett pozitív dolgokra koncentrálni. 


Nélkületek nem tartanék ott, ahol most tartok és mostmár azt gondolom, hogy az, hogy közben egyre jobban nézek ki az az igazi jackpot. 😅😁


Szeretném Kinga anyagát kimaxolni, kicsit “belekényelmesedni" az új szokásokba mielőtt neki futok az újabb három hónapnak.


Addig is mégegyszer köszönök mindent, tényleg szuperek vagytok. 🙂" - Adél (VIP program, 90 nap)